Medieri

Vezi toate detaliile de care ai nevoie să știi despre medieri juridice.

Conflictele sunt parte a vieții.
Important este să știm să le gestionăm.

Pentru soluționarea unei dispute, calea tradițională, în societatea românească, este calea instanței de judecată, unde, pe baza legii, se pronunță o soluție în urma căreia o parte pierde și cealaltă castigă.

Părțile au însă și alternativa de a rezolva o dispută pe cale amiabilă, în sensul că părțile ajung la o înțelegere prin care se încheie disputa.
Soluționarea se bazează preponderent pe interesele și nevoile părților, în subsidiar pe dispoziția legii, dar soluția trebuie să fie întotdeauna fundamentată pe lege.

Modalitatea de soluționare amiabilă cea mai cunoscută și utilizată, până în prezent este negocierea. De multe ori, însă, părțile implicate nu pot negocia eficient, singure, datorită, în primul rând, a perspectivei adversariale asupra procesului de negociere.

Medierea este modalitatea prin care parțile sunt ajutate de o a treia parte, neutră și imparțială, mediatorul, pentru a găsi soluția cea mulțumitoare posibilă. În mediere, negocierea este colaborativă: părțile nu sunt una împotriva celeilalte, ci ambele, împotriva problemei de rezolvat.

Cu succes dovedim în fiecare proces:

Z

Eficiență

Derulăm o strategie eficientă pe tot parcursul colaborării.

Z

Confidențialitate

Toate informațiile cazurilor rămân confidențiale.

Z

Încredere

Încrederea este temelia unei colaborări de succes.

Z

Profesionalism

De la momentul întâlnirii și până la rezolvarea cazului.

intră în contact

Sunt aici să te reprezint!

Apelați cu încredere la un specialist pentru a vă rezolva problemele.

Open chat
Aveți nevoie de ajutor?
Vă pot ajuta?