Litigii

Vezi toate detaliile de care ai nevoie să știi despre litigii.

Litigii în domeniul rutier

Abaterea de la o lege care, având un grad redus de pericol social, este pedepsită numai prin aplicarea de amenzi sau alte pedepse ușoare.
Remediul procedural al aplicării greșite a unei sancțiuni contravenționale reprezintă plângerea împotriva procesului verbal de contravenție, cunoscută de majoritatea persoanelor și sub denumirea de contestație.

Serviciile oferite clienților în domeniul contravențional rutier sunt după cum urmează:

  • Consultanță juridică în domeniul contravențional
  • Redactare și susținere plângere contravențională
  • Asistență juridică și reprezentare în acțiunile în justiție având ca obiect contestarea proceselor verbale de contravenție
  • Orice alte activități în domeniul contravențional

Litigii în domeniul silvic

Pădurile au reprezentat şi reprezintă o componentă de mare preţ a mediului înconjurător, graţie materiilor prime pe care le furnizează, posibilităţilor de regenerare, precum şi numeroaselor servicii cu caracter de protecţie pe care le oferă asupra climei, solului, reglării hidrologice, rolului pozitiv igienico-sanitar, mediului prielnic de viaţă al plantelor şi animalelor.

Ocrotirea fondului forestier național ar trebui să fie o prioritate la nivel național. Din păcate, tindem să răspundem negativ la această afirmație, ținând cont de faptul că în codul silvic există numeroase sincope, legislația nefiind extrem de strictă și coerentă iar aceasta nu asigură o protecție eficientă fondului forestier național.

În aceste condiții limita între contravențional sau penal poate fi ușor confundabilă în anumite siutuații, iar o persoană care nu cunoaște legislația și nu o interpretează în mod corect ar putea să răspundă pentru o faptă de natură minoră.

Cabinetul nostru oferă soluții aplicate în materie silvică, având experiență în domeniul legislației, experiență pe care o considerăm extrem de importantă având în vedere lipsa de specialiști în materie de litigii silvice.

Serviciile oferite clienților în domeniul silvic sunt după cum urmează:

  • Consultanță juridică în materie silvică
  • Asistență și reprezentare juridică în fața organelor de cercetare penală și parchet în materia infracțiunilor silvice
  • Asistență și reprezentare juridică în fața tuturor instanțelor de judecată
  • Plângeri împotriva proceselor verbale contravenționale întocmite de agenți constatatori precum și reprezentare în fața tuturor instanțelor în materie contravențională

intră în contact

Sunt aici să te reprezint!

Apelați cu încredere la un specialist pentru a vă rezolva problemele.

Open chat
Aveți nevoie de ajutor?
Vă pot ajuta?