Drept Penal

Vezi toate detaliile de care ai nevoie să știi despre dreptul penal.

„In dubio pro reo”- dubiul profită inculpatului

Această regulă constată principiul prezumției de nevinovăție astfel că dacă probele prezentate de acuzator nu sunt suficiente sau îndeajuns de convingătoare pentru a demonstra vinovăția acuzatului atunci judecătorul va trebui să pronunțe o hotărâre de achitare.

Dreptul penal este una dintre marile ramuri de drept, fiind alcătuită din acele norme care sancționează conduitele neconforme și incompatibile cu valorile și relațiile sociale.

Pentru ca o faptă să reprezinte infracțiune acesta trebuie să fie prevăzută de lege, astfel infracțiunea reprezintă singurul temei al răspunderii penale care se caracterizează prin următoarele trăsături: este o faptă ce prezintă pericol social, săvârșită cu vinovăție, nejustificată și imputabilă persoanei care a săvârșit-o.

Avocatul în drept penal ori avocatul penalist, cum mai este denumirea, este persoana care concepe strategia de apărare în cauză, care se preocupă ca persoana acuzată să se bucure de cea mai bună apărare și care se asigură că toate drepturile acesteia îi sunt respectate.

Cabinetul nostru de avocatură oferă:

  • Consultanță juridică în materie penală cu privire la fapte ce intră sub incidența legii penale și a regimului lor sancționator
  • Redactarea plângerilor penale, pregătirea dosarelor, răspunsuri la solicitările organelor de cercetare penală şi reprezentarea intereselor clientului în faţa acestora
  • Reprezentare / asistare în fața organelor de anchetă (poliție și parchet) în faza de urmarire penală
  • Reprezentare / asistare în faza de judecată în cauze penale indiferent de natura infracțiunii
  • Asistare în faza de executare a pedepsei (contestații la executare; transferuri din penitenciare; acțiuni de suspendare a executării pedepsei sau liberare condiționată și reabilitare judecătorească)

intră în contact

Sunt aici să te reprezint!

Apelați cu încredere la un specialist pentru a vă rezolva problemele.

Open chat
Aveți nevoie de ajutor?
Vă pot ajuta?